ARTEMIS G.

Η «Άρτεμις» είναι ένα πρότυπο Εργαστήριο Βιολογικών Τροφίμων, που παρασκευάζει με αγνές βιολογικές πρώτες ύλες, ελληνικές παραδοσιακές πίτες , φύλλα και έτοιμα γεύματα,  χρησιμοποιώντας αποκλειστικά προϊόντα βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, κατά προτίμηση της ελληνικής γης.

Η εταιρεία πρωτοπόρησε καθώς ήταν η πρώτη στην Ελλάδα που επιχείρησε να παράγει κατεψυγμένα βιολογικά σφολιατοειδή και γνώρισε αμέσως επιτυχία γιατί κάλυψε ένα κενό και μία ανάγκη που υπήρχε αλλά και κέρδισε την εμπιστοσύνη των καταναλωτών λόγω της ποιότητας των παραγομένων προϊόντων . Επιπλέον στην έκθεση βιολογικών τροφίμων τον Οκτώβριο του 2003 κέρδισε το 1ο βραβείο ποιότητας.

Στην συνέχεια η επιχείρηση ανέπτυξε παράλληλη εμπορική δραστηριότητα με την εμπορία και διανομή πληθώρας προϊόντων άλλων παραγωγών κυρίως Ελλήνων, όπως , βιολογικά Λαχανικά από την Πέλλα, βιολογικό ελαιόλαδο από την Αμαλιάδα, βιολογικά ψάρια από ελληνικά ιχθυοτροφεία, βιολογικά γαλακτοκομικά και πολλά ακόμη. Στις δε κατηγορίες όπου δεν υπάρχει ελληνική παραγωγή εισάγει και διανέμει από παραγωγούς άλλων χωρών της Ευρώπης όπως π.χ. βιολογικά παγωτά από την Ολλανδία.

Σήμερα:
Η εταιρία λανσάρει πλέον τη νέα σειρά προϊόντων της στοχεύοντας να καλύψει μια όσο το δυνατόν ευρύτερη γκάμα διατροφικών επιλογών του σύγχρονου, συνειδητοποιημένου καταναλωτή.

Δράση:
Η Άρτεμις παράγει, συσκευάζει, προωθεί και διανέμει τα προϊόντα της, σε πάνω απο 100 σημεία πώλησης Πανελλαδικά. 

Το Οραμα:
Η προσφορά στον Ελληνα καταναλωτή αγνών βιολογικών προϊόντων με υλικά της Ελληνικής γης.

Από την αρχή το Εργαστήριο μας οργανώθηκε ώστε να παράγει χειροποίητα και με παραδοσιακές μεθόδους πίτες, φύλλο , έτοιμα γεύματα  – χρησιμοποιώντας αποκλειστικά αγνές Βιολογικές πρώτες ύλες της Ελληνικής Γής.

Καθώς τα βιολογικά προϊόντα δεν ήταν “τυποποιημένα” και είχαν “άγνωστη” συμπεριφορά προηγήθηκε σημαντική προεργασία και έρευνα με την συμμετοχή ειδικών Διατροφολόγων και Τεχνικών Τροφίμων ώστε να διαμορφωθούν οι τελικές συνταγές και να ξεπεραστούν οι δυσκολίες της παραγωγής. Επιπλέον έπρεπε να ανευρεθούν από διάφορα μέρη της Ελλάδος οι απαιτούμενες βιολογικές πρώτες ύλες για την παραγωγή που εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν ακόμη σε αφθονία.

Το αποτέλεσμα ήταν οι γνωστές πλέον πίτες «ΒΙΟΝΟΣΤΙΜΙΕΣ» που αγαπήθηκαν γρήγορα από το κοινό ξεχωρίζοντας για την ποιότητα και την νοστιμιά τους. Η παραγωγή διευρύνθηκε στην συνέχεια με διάφορα βιολογικά αρτοσκευάσματα, όπως Βιολογικά Κέϊκ, Κουλούρια, Βουτήματα, παραδοσιακά Γλυκά, κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα προϊόντα που παράγει το εργαστήριο μας είναι πιστοποιημένα από τον Οργανισμό ΔΗΩ.

Στην συνέχεια αναπτύχθηκε το Εμπορικό Τμήμα της εταιρείας όπου προστέθηκαν σταδιακά μια σειρά από πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα με αυστηρά ποιοτικά κριτήρια – οπότε σήμερα πλέον η «Πάμφορος Γαία» έχοντας κερδίσει την προτίμηση των καταναλωτών Βιολογικών προϊόντων αποτελεί μία ολοκληρωμένη μονάδα Παραγωγής και Εμπορίου ποιοτικών Βιολογικών τροφίμων και μπορεί και προσφέρει στο ελληνικό κοινό μία πληθώρα βιολογικών τροφίμων, συμπεριλαμβάνοντας βιολογικά είδη Κατάψυξης, είδη Ψυγείου παραδοσιακά τυριά, βιολογικό ψάρι καθώς και διάφορα είδη Ραφιού, και επιπλέον εξάγει τα προϊόντα της στην Ευρώπη.

Τα προϊόντα αυτά φέρουν πάντα την εγγύηση ποιότητας της ΑΡΤΕΜΙΣ, επιλεγμένα όλα με γνώμονα την ποιότητα και αγνότητα τους. Στόχος της ΑΡΤΕΜΙΣ είναι να κάνει προσιτή την ποιοτική επιλογή προς το ευρύτερο κοινό και διαδώσει την ιδέα της «αγνής τροφής και αμόλυντης γεωργίας» γιατί πιστεύω μας είναι ότι: “τα βιολογικά προϊόντα προστατεύουν και την υγεία και το περιβάλλον μας !”

Επιλέον πρόσφατα προχώρησε στην αναβάθμιση της εξωτερικής της εικόνας εγκαινιάζοντας την νέα σειρά προϊόντων της με την επωνυμία: «Βιολογικά προϊόντα ΕΥΦΟΡΗΣ ΓΗΣ»

«…Οταν η μητέρα μου έφτιαχνε τυρόπιτες στην Λήμνο ζύμωνε το ζυμάρι με τα χέρια της, άνοιγε το φύλλο με το πλάστη, έφτιαχνε την γέμιση της πίτας με φρέσκο τυρί , μάραθο και δυόσμο και έκανε στριφτάρια που τα ακουμπούσε τό ένα πλάϊ στο άλλο στον ταβά. Οταν τα έψηνε μοσχοβολούσε όλο το σπίτι και η γειτονιά…

…Όμως οι εποχές άλλαξαν και το φαγητό δεν είναι πιά ούτε τόσο αγνό, ούτε τόσο γευστικό. Στα βιολογικά προϊόντα ανακάλυψα τις χαμένες γεύσεις των παιδικών μου χρόνων και μου δημιουργήθηκε η ανάγκη να προσφέρω και εγώ ένα λιθαράκι στην σωστή διατροφή της σύγχρονης οικογένειας… » .

Η «ΠΑΜΦΟΡΟΣ ΓΑΙΑ» ιδρύθηκε απο την κα Διονυσία Ψαραδέλλη Βιοχημικός από το Πανεπιστήμιο Concordia του Montreal. Στρέφεται το 2003 στην παραγωγή ελληνικών παραδοσιακών βιολογικών προϊόντων σε μία περίοδο όπου κυριαρχούν στα ράφια των βιολογικών καταστημάτων εισαγώμενα βιολογικά τρόφιμα και δεν υπάρχει σοβαρή παρουσία της Ελληνικής μεταποίησης.

Παρατηρώντας το φαινόμενο αυτό η κα Ψαραδέλλη αποφασίζει να δημιουργήσει ένα πρότυπο εργαστήριο Βιολογικών τροφίμων έχοντας ένα απλό όραμα: …να αποδείξει ότι μπορούσαν να παραχθούν στην Ελλάδα εξίσου αγνά και υγειινά βιολογικά ελληνικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης χρησιμοποιώντας αγνές βιολογικές πρώτες ύλες της εγχώριας Ελληνικής Βιολογικής Γεωργίας.

Το εργαστήριο ονομάστηκε «Αρτεμις»…

… ήταν το πρώτο εργαστήριο στην Ελλάδα που παρήγαγε βιολογικά κατεψυγμένα σφολιατοειδή.